İZMİR / BERGAMA - Mualla Ersezgin Ortaokulu

ETWİNİNG PROJEMİZ BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Özcan Çiçek ve Fen Bilimleri Öğretmeni Ahmet Aydar'ın kuruculuğunu üstlendiği ayrıca İngilizce öğretmeni Gözde Özbek ve Fen bilimleri Öğretmeni Selvihan Döner'in de üye olarak katıldığı "Science Adventure with Games" adlı E-twining projesi Eylül 2021 tarihinde okulumuzda uygulanmaya başlanmıştır. Projeye 6 ülkeden 19 öğretmen katılmış olup 150'ye yakın öğrenci aktif görev almıştır.

Bilim tarihi ve bilimsel bilginin gelişimi temalı projede öğrenciler 21 yy becerileri olan girişimcilik, eleştiriyel düşünme gibi becerilerin yanında bilim okuryazarlığı ve teknoloji okuryazarlığı konusunda ilerleme sağlamıştır.

Eylül ayında başlayan proje 2022 Mayıs ayında sonlanmıştır. Proje boyunca öğrenciler Bilim tarihi ve bilimsel bilginin gelişimi ile ilgili etkinliklerin yanında Codeweek etkinliğine katılmış, Yılbaşı için farklı ülkeler ile Yılbaşı kartı ve küçük hediyeler gönderimi yapmış ayrıca Şubat ayında Bilim tarihi profesörü Hüseyin Gazi Topdemir tarafınan verilen webinar ile Bilim tarihini uzman bir kişiden dinlemişlerdir. Projemizin ikinci aşamasında ise her temamıza yönelik katılımcı öğretmenlerin ortaklaşa hazırladıkları farklı oyunları oynamışlardır.

13-05-2022
13-05-202213-05-2022